Thursday, April 05, 2007

Togturen far Lima ( 150 m.o.h.) til Huancayo ( 3.261 m.o.h.)

Den 30 mars klokka 07.00 gikk toget. Vi vaaknet 06.20 og rakk toget akkurat, men det var paa hengende haaret! Toget passerte den hoyeste togstasjonen i verden, Galera, paa 4781 m.o.h. Innen vi kom saa langt var baade Elise og jeg vannvittig svimle. Utsikten var fantastisk naar toget sneglet seg oppover mot Galera, bare dumt ikke vi har saa mange bilder. Minnekortet mitt gikk i stykker, saa vi mistet en hel del.





Huancayo

I Huancayo fikk vi det for oss at vi burde begynne aa trene litt igjen. Istedet for aa starte rolig tok vi en 50 km lang sykkeltur rundt byen. Naturen var fantastisk, og mannen som syklet sammen med oss var kjempesnill. Men det aa sykle i 9 timer paa 3.261 meters hoyde var tungt. Vi foler vi har trent for en hel maaned fremover, saa naa kan vi ha et gedigent paaskeegg med god samvittighet!
Vi traff Marco og Louis, to snaale skruer som provde aa overtale oss til aa bli med paa en 8 dagers trekkingtur over til Cusco. Ellers var de ganske snille.
Vi var 4 dager i Huancayo og tok bussen videre til Ayacucho tirsdag 3 april.
Bussturen til Ayacucho tok 10 timer, og bussen hadde verken toalett eller aircondition. Veien var humpete og smal, og bussen stoppet kun én gang for toalettbesok. Bussjoforen var enormt opptatt av aa tjene penger, saa han tok paa folk hele tiden. Til slutt var det omlag 20 staaende, i tillegg til at det naermest satt tre og tre i hvert sete utenom vaart :) Vi savner bussene i Argentina, der serverte de champagne.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hei.Jeg er stadig inne og sjekker PG`s blogg og derfra er det jo lett å ta en tur innom deres også.Ser ut som dere opplever masse gøy og spennende..og flott natur! Jeg synes mange av bildene er fantastiske!!God TUR videre (eller er dere kanskje hjemme snart?) Hilsen Nora (PG mor)

3:29 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Hei Nora! Saa koselig at du skreiv!Takk for det, vi er gode paa bildene, men litt for daarlige til aa skrive, haha. Naa har vi bare to maaneder igjen, det gaar saa alt for fort! Vi har det kjempefint, savner bare litt ordentlig mat naa og da:) Haaper dere har det fint! klem Elisabeth

8:22 PM

 

Post a Comment

<< Home