Monday, March 19, 2007

10 dager i Rio de Janeiro!




Endelig KARNEVAL i Rio!!






Gjett om vi hadde ventet paa at denne dagen skulle komme..! Vi hadde ventet oss ti dager med ellevill fest, men at det skulle vaere SAA vilt hadde vi ingen anelse om!


Alle paa hostellet vaart var der hele uka, noe som gjor at vi ble en godt kjent gjeng..dessuten hadde vi ogsaa mott en gjeng i Sao Paulo som vi hang mye med. Vi bodde paa 18 manns rom, der sengene var stablet i bunker paa tre og tre..litt av et syn! Men vi har aldri for bodd paa et hostell med saa mye bra folk!


Det var mye som foregikk fra tidlig morgen til seint paa kveld.. Saa det ble lite sovn og mye galskap. Hvert sitt nabolag har sitt "band", en gruppe som spiller instrumenter og synger.. de vandrer rundt i gatene og hvemsomhelst kan slenge seg med paa festlightene og danne et tog etter de. Det er som oftest ikke kostymer, men musikken som er i fokus.. Dessuten er folk veldig i festhumor og danser og fester overalt!







Kostymene horer derimot med paa Sambadrum, karnevalets hoydepunkt. Sambadrum er det som kommer paa tv og i alle avisene..den lange gata der paradene gaar gjennom. Det er ulike sambaskoler som konkurerer om aa lage det beste showet. Det foregaar hver kveld under karnevalet, men de beste dagene var sondag og mandag. Vi var der paa sondagen og betalte grundig for det. Men etter et par syv ol var det glemt og festen var i gang!
Det er helt vanvittig hvor mye de legger i kostymene og fremforinga. Alt forteller en historie, baade musikken du horer og det du ser. I aar var det en sambaskole som fremforte Norge og vikinghistorien, knallvittig!

Paa kveldene var det i "Lapa" det skjedde. Her var det satt opp musikk i gatene og som oftest var det saa fullt av folk absolutt overalt at alt naermest stod stille..helt vilt!

Av saann turist ting fikk vi sett Jesus statuen og sukkertoppen. Dessuten var vi paa en favela tur i Rios storste favela (slum). Vi betalte litt for aa faa en mann til aa folge oss igjennom slummen. Disse pengene gaar tilbake til favelaen, derfor var vi trygge. Ellers er det mye stoffproblemer her, og politiet holder seg borte fra disse omraadene nettopp fordi favelaen loser alle problemene innen for sitt samfunn selv. Noengang sett filmen "City of God"?


2 Comments:

Blogger Berit said...

Heeeey!!! Alt fint med deg? :-)

4:30 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Halla! Har det finfint! Jeg har vaert syk i to dager, det var kjedelig, men naa er jeg oppe aa gaar igjen, hihi! Hva med deg? Har du det bra? I morgen er det siste stranddag paa en stund..vi skal til Peru paa mandag:)Jeg vil nesten flytte til Brasil, vil du bli med? Vi kan starte en ny parko her, haha!

3:40 PM

 

Post a Comment

<< Home